NOWY ZAKŁAD KONFEKCJONOWANIA SUROWCÓW ALERGENNYCH
Informujemy, że Bio Planet zakończyło inwestycję polegającą na uruchomieniu oddzielnego zakładu konfekcjonowania surowców zawierających alergeny, tj. gluten, soję, orzechy i orzeszki, sezam oraz mleko. Trwa proces zmiany kontretykiet na produkty paczkowane w Zakładach Konfekcjonowania Bio Planet. Z produktów naturalnie wolnych od alergenów znikną informacje o możliwej kontaminacji krzyżowej, tj. znikną informacje o możliwej zawartości alergenów, w tym glutenu. Planujemy rozpocząć dodatkowo serię badań paczkowanych produktów naturalnie bezglutenowych na obecność w nich glutenu, aby dodatkowo uzyskać pewność o braku glutenu w paczkowanych w Bio Planet produktach. W ten sposób wychodzimy naprzeciw potrzebom naszych najbardziej wymagających konsumentów oczekujących całkowitego pozbycia się możliwości zanieczyszczenia glutenem. Nowe procedury zaczynają obowiązywać od 31 lipca 2017 r. jednakże proces wymiany wszystkich kontretykiet na nie zawierające informacji o możliwych alergenach potrwa jeszcze kilka dodatkowych miesięcy.
Tagi:
Data dodania: 2017-07-31