SKŁADNIKI
mąka PSZENNA* typ 500, woda, drożdże*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bułka tarta BIO to naturalny produkt wytwarzany z ekologicznego pieczywa pszennego pochodzącego z certyfikowanych upraw. Powstaje przez rozdrobnienie i wysuszenie pieczywa bez dodatku konserwantów ani ulepszaczy. Produkt charakteryzuje się delikatnym, lekko orzechowym smakiem oraz złocistym kolorem.
Doskonale nadaje się do panierowania kotletów, RYB, warzyw, krokietów i serów, a także do zagęszczania farszów, zapiekanek czy mas makowych i serowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1600 kJ /380 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 12 g
Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.