SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA* typ 2000, mąka PSZENNA* typ 750, zakwas ŻYTNI*, siemię lniane*, słonecznik*, woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pełnoziarnisty chleb na żytnim zakwasie, bogaty w błonnik i zdrowe tłuszcze roślinne. Połączenie siemienia lnianego i słonecznika nadaje mu wyjątkowy aromat i wartość odżywczą. Naturalny smak, bez konserwantów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1004 kJ /240 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 9,0 g
Sól: 1,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.