SKŁADNIKI
mąka PSZENNA* typ 500, zakwas ŻYTNI*, woda, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjny chleb o wyjątkowym charakterze, przygotowany na naturalnym zakwasie żytnim i poddany powolnej, 72 godzinnej fermentacji. Dzięki długiemu dojrzewaniu ciasta, chleb zyskuje głęboki, lekko kwaskowy smak, wysoką strawność i wyjątkową trwałość bez użycia konserwantów. Bez drożdży piekarniczych, polepszaczy i sztucznych dodatków - tylko mąka, woda, sól i czas.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1046 kJ/250 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 9,0 g
Sól: 1,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu