NOWOŚĆ
CHRUPKI Z NATTO LIOFILIZOWANE BEZGLUTENOWE BIO 20 g - NATTO
GLUTEN-FREE FREEZE-DRIED NATTO CRUNCHES ORGANIC 20 g - NATTO
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5905669578622
Masa netto (g)
20
Masa brutto (kg)
0,161
Objętość brutto (ml)
407
Jednostka miary
szt
Ilość w opakowaniu zbiorczym
1 szt
Masa brutto (kg)
0,16 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
liofilizowane, ekologiczne natto z SOI, bakterie Bacillus subtilis natto.

OPIS
Liofilizowane chrupki z natto to idealny dodatek do musli, płatków śniadaniowych, jogurtu, kefiru czy skyru.
Produkt zawiera wyłącznie substancje powstałe w wyniku naturalnej fermentacji przez bakterie Bacillus subtilis natto.
Naturalnie bogate w białko, witaminę K, witaminy z grupy B, fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez i nattokinazę.
Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymaniu masy mięśniowej.
Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.
Kwas pantotenowy pomaga w utrzymaniu sprawności umysłowej na prawidłowym poziomie.
Witamina B6 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Foliany pomagają w prawidłowej produkcji krwi.
Fosfor pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych.
Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie. 
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych. 
Potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia 
Nattokinaza - to enzym fibrynolityczny rozkładający fibrynę - białko odpowiedzialne za tworzenie skrzepów krwi.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2471 kJ/590 kcal
Tłuszcz: 23,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,3 g
Węglowodany: 21,6 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 46,4 g
Sól: 2,0 g
Witamina K: 3437 g (4583 %)**
Kwas pantotenowy: 6,2 mg (103 %)**
Witamina B6: 60,25 mg (4304 %)**
Kwas foliowy: 435 ug (218 %)**
Fosfor: 943 mg (135 %)**
Żelazo: 6,8 mg (49 %)**
Wapń: 245 mg (31 %)**
Potas: 2198 mg (110 %)**
Magnez: 333 mg (89 %)**
Nattokinaza: 500 mg (10000 FU)
** dzienna referencyjna wartość spożycia
jednostka degradacji fibryny, wartość przybliżona.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.