SKŁADNIKI
mąka PSZENNA, woda, sól.
OPIS
Ciasto kataifi (kadayif) to cienkie, nitkowate ciasto, które jest popularne w kuchniach Bliskiego Wschodu.
Przeznaczenie do deserów w stylu dubajskim, tortów, lodów, tradycyjnych dań słodkich, jak również do dań wytrawnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1630 kJ / 390 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 80,1 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 11 g
Sól: 0,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, mleko
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym i wolnym od wilgoci miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.