SKŁADNIKI
miazga kakaowa*, substancja słodząca: erytrytol*, napój ryżowy w proszku*(ryż*), tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*(13 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 62 %
OPIS
Wegańska ekologiczna czekolada kokosowa bez dodatku cukru.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1968 kJ / 480 kcal
Tłuszcz: 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 4,3 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 23 g
Błonnik: 6,9 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,15 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO, soje, ORZESZKI ZIEMNE, orzechy.
UWAGA
Zawiera substancję słodzącą.
Nadmierne spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.