NOWOŚĆ
DŻEM Z CZARNYCH PORZECZEK O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g - KROKUS
GLUTEN-FREE REDUCED SUGAR BLACKCURRANT JAM 235 g - KROKUS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906732622860
Masa netto (g)
235
Masa brutto (kg)
0,400
Objętość brutto (ml)
414
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,4 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
czarne porzeczki (40 %), cukier, woda, sok z cytryny, substancja żelująca: pektyny.

OPIS
Chcesz cieszyć się prawdziwym smakiem czarnych porzeczek, ale obawiasz się nadmiaru cukru w dżemach, które mogą przytłoczyć naturalny smak owoców? 
Zbyt dużo cukru nie tylko zaburza smak, ale też może wpływać na samopoczucie i utrudniać utrzymanie zdrowej diety. Nie musisz rezygnować z ulubionych owocowych przysmaków, by dbać o swoje zdrowie i sylwetkę.
Nasz dżem z czarnej porzeczki to idealne połączenie naturalnej słodyczy i owocowej świeżości z obniżoną zawartością cukru. Dzięki powolnemu wysycaniu owoców cukrem i dodatku świeżego soku z cytryny, dżem zachowuje intensywny, prawdziwy smak czarnej porzeczki – bez przesłodzenia. Delikatna konsystencja nadaje się doskonale do smarowania pieczywa, dodawania do jogurtów i deserów.
Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.
Sporządzono z 40 g owoców na 100 g produktu.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 595 kJ/140 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 34 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
KRAJ PRODUCENTA: Polska
Dostępność produktów (dla produktów sezonowych):

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.