SKŁADNIKI
50 % owoce* (wiśnie*, porzeczki czerwone*, porzeczki czarne*, maliny*), woda, cukier buraczany*, skrobia*, substancja zagęszczająca: pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Frużelina to przetwór owocowy, w którym całe lub pokrojone owoce zatopione są w galaretce.
Frużelinę można z powodzeniem używać zamiast tradycyjnych dżemów, konfitur, czy powideł. To wyśmienity dodatek do naleśników, pankejków, owsianek, dań na słodko z ryżem, a nawet szejków proteinowych. Nic też nie stoi na przeszkodzie, aby delektować się tym soczystym deserem. Świetnie się komponuje z pieczywem i waflami ryżowymi w akompaniamencie naturalnych kremów orzechowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 385 kJ / 91 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 20,8 g
w tym cukry: 18,8 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,03 g
UWAGA
Może zawierać pestki wiśni.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać białka MLEKA i laktozę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +6 do +8°C