NOWOŚĆ
JAGNIĘCINA DOJRZEWAJĄCA PLASTRY BEZGLUTENOWA 65 g - PAWĘTA
GLUTEN-FREE MATURED LAMB SLICES 65 g - PAWĘTA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906301065562
Masa netto (g)
65
Masa brutto (kg)
0,099
Objętość brutto (ml)
500
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
9 szt
Masa brutto (kg)
0,1 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
udziec jagnięcy b/k, sól, glukoza, kultury starterowe bakterii, substancja konserwująca: azotyn sodu.

OPIS
Produkt mięsny, surowy, dojrzewający, wędzony. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej. Bez fosforanów, bez laktozy, bez glutenu.
Zadbaj o zdrowe jedzenie dla siebie i swoich bliskich. Postaw na mięso najwyższej klasy. Nasze wędliny to pełnia smaku i wartości odżywczych w jednym.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 854 kJ/203 kcal
Tłuszcz: 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 4,1 g
w tym cukry: 1,8 g
Białko: 31,6 g
Sól: 5,8 g

UWAGA
Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania.
Występowanie różnych barw jest wynikiem zmiany struktury mięsa podczas cięcia (tęczowy kolor i zjawisko załamania światła) oraz braku używania przeciwutleniaczy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.