SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1445 kJ / 344 kcal 
Tłuszcz - 1,8 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g 
Węglowodany - 68 g 
w tym cukry - 2,2 g 
Błonnik - 4,0 g 
Białko - 12 g 
Sól - 0 g 
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.