SKŁADNIKI
ekologiczna oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
OPIS
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Może być wykorzystana do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
Kwasowość: 0,3/0,4 %, zawsze <0,8 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3389 kJ/ 824 kcal 
Tłuszcz - 91,6 g 
w tym: 
kwasy tłuszczowe nasycone - 13,8 g 
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,5 g 
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,3 g 
Węglowodany - 0 g 
w tym cukry - 0 g 
Białko - 0 g 
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.