Produkt sprzedawany na sztuki.
kaliber: 26-28
Zalecane przechowywanie w temperaturze od +5°C do +8°C
Awokado to owoc, który posiada wiele właściwości odżywczych. Zawarte w nim kwasy tłuszczowe omega-3 wspomagają układ krążenia i pomagają w utrzymaniu cholesterolu na prawidłowym poziomie. Nienasycone kwasy tłuszczowe działają pozytywnie na układ nerwowy – poprawiają pamięć i koncentrację. Zawarte w awokado witaminy C i E sprawiają, że istnieje mniejsze ryzyko wystąpienia w organizmie chorób układu nerwowego czy sercowo-naczyniowego. Spożywanie awokado jest także zalecane kobietom w ciąży oraz karmiącym piersią – jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu foliowego oraz potasu, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Spożywanie awokado nie jest jednak zalecane osobom zmagającym się z SIBO lub zespołem jelita drażliwego.