SKŁADNIKI
mięso z kurczaka 42 %, skrobia (z tapioki, kukurydziana, ziemniaczana), woda, mąka ryżowa, mąka gryczana, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), olej roślinny rzepakowy, sól spożywcza, warzywa suszone (cebula, marchew, czosnek, pietruszka), aromaty, przyprawy, błonniki roślinne.
OPIS
Półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce cieplnej do osiągnięcia temperatury minimum 80°C w środku produktu.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotowanie: 4 minuty
Smażenie: 5 minut
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 861 kJ / 205 kcal
Tłuszcz: 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 8,6 g
Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 h.