SKŁADNIKI
ekologiczne płatki ryżowe 100 %. 
OPIS
Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.  
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 	1474 kJ/348 kcal
Tłuszcz 	2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 	0,6 g
Węglowodany 	73 g
w tym cukry 	1,0 g
Błonnik 	3,6 g
Białko 	6,2 g
Sól 	0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ, ŁUBIN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.