NOWOŚĆ
POLĘDWICA WOŁOWA DOJRZEWAJĄCA PLASTRY BEZGLUTENOWA 65 g - PAWĘTA
GLUTEN-FREE BEEF TENDERLOIN MATURED SLICES 65 g - PAWĘTA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906301065593
Masa netto (g)
65
Masa brutto (kg)
0,099
Objętość brutto (ml)
500
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,1 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
polędwica wołowa, sól, glukoza, kultury starterowe bakterii, substancja konserwująca: azotyn sodu

OPIS
Produkt mięsny, surowy, dojrzewający, wędzony. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej. Bez fosforanów, bez laktozy, bez glutenu.
Zadbaj o zdrowe jedzenie dla siebie i swoich bliskich. Postaw na mięso najwyższej klasy. Nasze wędliny to pełnia smaku i wartości odżywczych w jednym.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 887 kJ / 212 kcal
Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 26,5 g
Sól: 5,2 g

UWAGA
Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania.
Występowanie różnych barw jest wynikiem zmiany struktury mięsa podczas cięcia (tęczowy kolor i zjawisko załamania światła) oraz braku używania przeciwutleniaczy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.