SKŁADNIKI
woda źródlana, SOJA* (12 %), olej słonecznikowy*, izolat białka SOJOWEGO*, koncentrat z marchwi*, koncentrat z jabłka*, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Chcesz spróbować diety wegańskiej, ale dopiero zaczynasz i nie wiesz, jak? Masz alergię na jaja? Wypróbuj VeggEgg od The Bridge! Wykonany z ekologicznych składników, w tym SOI oraz koncentratu z marchwi i jabłka, ten bezjajeczny produkt idealnie nadaje się do przygotowania pysznych wegańskich naleśników i omletów. Dodatkowo, jest bogaty w białko roślinne i bezglutenowy, dzięki czemu idealnie nadaje się również dla osób z celiakią. Spróbuj!
Może być stosowany jako roślinna alternatywa dla JAJEK we wszystkich potrawach, w których wykorzystuje się je jako składnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 450 kJ / 108 kcal
Tłuszcz: 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 1,8 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,46 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.