NOWOŚĆ
MAKARON KONJAC W KSZTAŁCIE RYŻU (STICKY RICE) DO SUSHI BEZGLUTENOWY 200 g - KETO CHEF (BETTER THAN FOODS)
KONJAC STICKY RICE GLUTEN-FREE 200 g - BETTER THAN FOODS (KETO CHEF)
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5060691233472
Masa netto (g)
200
Masa brutto (kg)
0,300
Objętość brutto (ml)
549
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
25 szt
Masa brutto (kg)
0,3 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
woda oczyszczona, skrobia z tapioki, ryż biały okrągły (5 %), mąka konjac (3 %), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego

OPIS
Bezglutenowy makaron w kształcie ziarenek ryżu ze skrobią z tapioki, ryżem białym okrągłym i mąką konjac - dzięki unikatowej formule, makaron cechuje się niebywałą kleistością, dzięki czemu sprawdza się jako alternatywa dla klasycznego ryżu w daniach takich jak sushi, bowl, risotto czy mango sticky rice - których przygotowanie ze zwykłym makaronem konjac nie jest możliwe. Czas to zmienić!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Wysyp pół opakowania na płaty nori (brak w zestawie)
Krok 2: Rozprowadź na 3/4 powierzchni.
Krok 3: Zroluj, pokrój, smacznego. Najlepiej smakuje z sosem SOJOWYM, pastą miso i imbirem.

Alternatywnie:
Krok 1: Podgrzej na otwartej patelni przez 1-2 minuty lub w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę.
Krok 2: Dodaj do ulubionego dania tj. przystawka lub zupa.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 223 kJ / 53 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 11,6 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się SOJĘ, OWIES i siarczyny.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.