NOWOŚĆ
SER PECORINO ROMANO BIO 125 g - BIO-VERDE
ORGANIC PECORINO ROMANO CHEESE 125 g - BIO-VERDE
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
4000915107791
Masa netto (g)
125
Masa brutto (kg)
0,150
Objętość brutto (ml)
300
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
8 szt
Masa brutto (kg)
0,15 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
MLEKO owcze*, sól, podpuszczka jagnięca, bakterie kwasu mlekowego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Pecorino Romano to jeden z najbardziej znanych włoskich serów. Jest produkowany z MLEKA owczego, co sprawia, że ma wyraźnie inny profil smakowy niż sery krowie, takie jak Parmigiano Reggiano.
W procesie dojrzewania, który trwa zazwyczaj od 5 do 8 miesięcy, SER zyskuje wyrazistość, a jego smak staje się bardziej pikantny i złożony.
Jest szeroko stosowany w kuchni włoskiej, szczególnie w makaronach (np. w tradycyjnej „cacio e pepe”), risottach, sałatkach, a także jako składnik wielu innych potraw. Pecorino Romano doskonale komponuje się z oliwą z oliwek, świeżymi ziołami oraz czerwonym winem, co sprawia, że jest doskonałym wyborem do dań włoskiej kuchni.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1683 kJ/406 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 25 g
Sól: 4,7 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8℃

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.