NOWOŚĆ
ŚLEDŹ ATLANTYCKI FILETY A'LA MATJAS W OLEJU 250 g - BETTER FISH
ATLANTIC HERRING FILLETS A'LA MATJAS IN OIL 250 g - BETTER FISH
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5903769983179
Masa netto (g)
250
Masa brutto (kg)
0,271
Objętość brutto (ml)
650
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
8 szt
Masa brutto (kg)
0,27 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
98 % solone filety ŚLEDZIOWE a’la Matjas (filety ze ŚLEDZIA atlantyckiego (Clupea harengus), sól, glukoza, regulatory kwasowości: cytrynian sodu, kwas cytrynowy), 2 % olej rzepakowy.

OPIS
Pakowano w atmosferze ochronnej. Solone filety śledziowe w oleju rzepakowym.
ŚLEDŹ atlantycki (Clupea harengus) złowiony w morzu za pomocą włoków (1) lub sieci okrążających i podrywek (2) w obszarze FAO 27 (Północno-Wschodni Ocean Atlantycki), podobszar połowu: IIa Morze Norweskie; IIIa Skagerrak i Kattegat, IIId Morze Bałtyckie, IV Morze Północne, V Wody Islandii i Wysp Owczych, VIIa Morze Irlandzkie, VIId Wschodni Kanał Angielski.
Złowione za pomocą włoków (W) lub sieci okrążających i podrywek (S)
Podobszary połowu i narzędzie połowowe wskazane w formie zakodowanego nadruku przy numerze partii.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 706 kJ/ 170 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 15 g
Sól: 4,5 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER, gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +7°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.