SKŁADNIKI
jagoda czarna* (Vaccinium myrtillus) (60 %), zagęszczony sok jabłkowy* (33 %), woda, substancja zagęszczająca: pektyny. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS 
Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Zawiera naturalnie wystepujące cukry.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g 
Wartość energetyczna - 515 kJ/123 kcal  
Tłuszcz - 0,8 g  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g  
Węglowodany - 30 g  
w tym cukry - 4,5 g  
Białko - 1,2 g  
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.