NOWOŚĆ
SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - TERRASANA
ORGANIC GLUTEN-FREE MILD TAMARI SOY SAUCE 25 % LESS SALT 250 ml - TERRASANA
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8713576271201
Objętość netto (ml)
250
Masa brutto (kg)
0,445
Objętość brutto (ml)
639
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,45 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
woda, SOJA* 26,2 %, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ten sos SOJOWY tamari z 25 % mniejszą ilością soli jest produkowany przez doświadczonego japońskiego producenta, miłośnika sosu sojowego najwyższej klasy. 9-miesięczna fermentacja zapewnia, że ​​sos pozostaje bogaty i zrównoważony, bez nadmiernej słoności. Zaletą tamari o obniżonej zawartości soli jest to, że mniej obciążasz ciśnienie krwi i nerki, a także lepiej utrzymujesz inne minerały (np. potas). W ten sposób nadal możesz cieszyć się autentycznym smakiem umami, z którego słynie tamari. Lepszy wybór, jeśli jesz mało soli, chcesz lub musisz jeść mniej sodu lub po prostu zwracasz uwagę na sól. Tamari to niezbędny dodatek do marynat, dressingów, zup (miso) i sosów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 199 kJ / 47 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,2 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 0,4 g
Białko: 7,1 g
Sól: 11,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA: Holandia
Kategorie: Sosy \ inne sosy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.