SKŁADNIKI
woda, tłuszcz kokosowy*, tłuszcz shea*, OWIES* (5 %), odtłuszczona mąka MIGDAŁOWA* (4 %), zioła* (1 %), sól morska, przyprawy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, regulator kwasowości: kwas mlekowy.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ta wyśmienita wegańska alternatywa dla serka śmietankowego łączy w sobie lekkość owsa i MIGDAŁÓW z aromatyczną kompozycją ziołową, zapewniając odrobinę śródziemnomorskiej przyjemności w każdym kęsie. Połączenie ziół, przypraw i delikatnej orzechowej nuty sprawia, że jest to idealny dodatek do świeżego pieczywa, chrupiących bagietek lub dip do warzyw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1004 kJ / 243 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 3,6 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2,4 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce w temperaturze poniżej +10°C i spożyć w ciągu 3-4 dni od otwarcia.