SKŁADNIKI
Kapusta kiszona: kapusta biała*, sól kłodawska kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Burak ćwikłowy kiszony na carpaccio: burak ćwikłowy*, koper*, czosnek*, chrzan*, solanka źródlana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kapusta czerwona kiszona: kapusta czerwona*, sól kłodawska kamienna niejodowana. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zestaw 3 kiszonek, idealnych na obiad.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g w Kapusta kiszona
Wartość energetyczna - 71 kJ/17 kcal
Tłuszcz - 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 2,3 g
w tym cukry - 2,0 g
Białko - 0,9 g
Sól - 0,8 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g w Burak ćwikłowy kiszony na carpaccio
Wartość energetyczna - 134 kJ/32 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 1,9 g
w tym cukry - <0,1 g
Białko - 0,6 g
Sól - 2,1 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g w Kapusta czerwona kiszona
Wartość energetyczna - 155 kJ/37 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 6,2 g
w tym cukry - <0,2 g
Białko - 2,7 g
Sól - 1,9 g
UWAGA
Wybrzuszona folia zabezpieczająca tackę, nie wpływa na jakość produktu, jest naturalnym efektem kiszenia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +4 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.